18 Ağustos 2009 Salı

Trabzon'un İşi Zor




Geçen gün Trabzonspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakibi Toulouse'u izleme olanağı buldum. Bu hafta zayıf bir takım sayılabilecek St. Etienne ile karşılaştı. Municipal Stadı'ndaki karşılaşmada Toulouse maçı 3-1 kazandı. Ama burada skordan çok takımın oyun anlayışı, kadrodaki isimler önemli.

Toulouse maçtan bir an bile kopmadan düzenini koruyabilen, yetenekli oyunculara sahip bir takım. Uzaktan şutlarla rakip kalede büyük tehlike oluşturuyorlar. Kanatlardan gelen ortalarda Gignac çok etkili bir isim, hem havadan hem yerden. Frikiklerde topun başına Machado geçiyor, 'muz orta' diye tabir edilen toplar çıkarıyor kanatlardaki frikiklerden. Takım zaten en çok bu 2 oyuncu üstüne oynuyor. Her atakta bu 2 ismin topla buluştuğunu görüyoruz. Sağ bekteki Albin Ebondo da bir diğer etkili isim. Hem ofansta hem defansta etkili oluyor, Gökhan Gönül gibi. Bir diğer önemli isim de Moussa Sissoko. Orta sahanın göbeğinde yer alan Sissoko, pas trafiğini kontrol etmesiyle ve güçlü fiziğiyle ikili mücadelelerden galip çıkmasıyla dikkat çekiyor.


Genel olarak Toulouse takımı tamamen ofansif mantaliteye dayalı oynuyor. Çok teknik bir takım, çok iyi tek pas yapıyorlar. Defansta bazen bireysel hatalar yapabiliyorlar, Trabzonspor'un bu hataları çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Trabzonspor'un teknik direktörü Hugo Broos, Toulouse'a karşı ofansif mantaliteyle oynayacaklarını açıkladı. Yerinde bir tercih. Defansif mantaliteyle oynayan St. Etienne'in dağılışını gözlerimle izledim.

Trabzon'un gruplara kalmak için önünde iki maç var. İlk maç Trabzon'da. Burada alınacak bir galibiyet Trabzonspor için büyük avantaj olabilir. Municipal Stadyumu'nun etkileyici atmosferine daha rahat çıkabilirler.



Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek takımlarımıza başarılar diliyorum.

Aşağıya da izlediğim maçın özetini koydum, ne kadar ciddi bir rakip olduğu konusunda fikir edinebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapabilirsiniz, serbest...